Απολλωνάρα στο… φλεγόμενο Σεράφειο και νίκη (12-11) στον συγκλονιστικό Τελικό με την Τεράσα! (Pics)

 

 


Απολλωνάρα στο… φλεγόμενο Σεράφειο και νίκη (12-11) στον συγκλονιστικό Τελικό με την Τεράσα! (Pics)

Το Σεράφειο… φλεγόταν! Κάθε σπιθαμή του είχε γεμίσει από τους φιλάθλους του Απόλλωνα Σμύρνης, που μαζί με τους παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας», στάθηκαν αντάξιοι της ιστορικής περίστασης με τη νίκη με 12-11 στον 1ο Τελικό του Challenger Cup επί της ισπανικής Τεράσα να έρχεται ως… φυσικό επακόλουθο!

Ο Απόλλων Σμύρνης μπροστά σε αυτήν την ιστορικής ευκαιρίας «στιγμή» για την ομάδα και την 9χρονη πορεία της στην υδατοσφαίριση, της παρουσίας, δηλαδή, σ’ έναν ευρωπαϊκό Τελικό – γεγονός από μόνο του ήδη ιστορικό και «λαμπρό» – ήταν… Απολλωνάρα!

Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη πραγματοποίησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα «μαγική» εμφάνιση απέναντι σε μία ισχυρή ισπανική ομάδα και παρά τα κάποια σφαλτσοφυρίγματα εναντίον τους έφτασαν στη μεγάλη επιτυχία.

Έχοντας ως «όπλο» του την καυτή έδρα του, με τον κόσμο να αποτελεί δίχως καμία υπερβολή τον 8ο παίκτη του, ο Απόλλων δεν «λύγισε» ούτε όταν οι Ισπανοί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 8-7 στα 3:52 για το φινάλε της 3ης περιόδου.

Οι φίλαθλοι αποδοκίμαζαν τόσο εκκωφαντικά στις επιθέσεις των Ισπανών (που φάνηκαν να τα χάνουν), οι παίκτες έβγαλαν σπουδαίες άμυνες (και αποκρούσεις ο Γαλαλόπουλος) και τα γκολ των Μπογκντάνοβιτς και Γαρδίκα μπροστά έφεραν το 11-8 στα 6:47 και το 12-9 στα 4:30 για τη λήξη! Η Τεράσα κατάφερε στα 37’’ για το φινάλε να μειώσει στο τελικό 12-11 και να πανηγυρίζει την ήττα σαν νίκη, αλλά ο Απόλλων έδειξε ότι στην Ισπανία, όπου θα έχει την υποστήριξη περίπου 50 φιλάθλων του, μπορεί να κάνει το διπλό και να στεφθεί Κυπελλούχος Ευρώπης, όπως… προμηνύει και το εντυπωσιακό κορεό που σήκωσαν οι οργανωμένοι στο ξεκίνημα του μεγάλου Τελικού!

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια για τη σπουδαία εμφάνιση που δίνει στον Απόλλωνα προβάδισμα κούπας. Μικρό, αλλά προβάδισμα. Εξάλλου, όπως τόνιζαν μετά το τέλος του Τελικού, στόχος στην Ισπανία είναι και πάλι η νίκη, ενάντια σε μία ομάδα που έδειξε ότι είναι ποιοτική, αλλά που ο… καλός Απόλλων μπορεί να «λυγίσει» ξανά!

Στα επίσημα του Σεράφειου μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, o γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της LEN Χοσέ Σίλβα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, όπως και ο Απολλωνιστής Χρήστος Αφρουδάκης.

Πριν την έναρξη του Τελικού ο Απόλλων βράβευσε την ιστορία του και συγκεκριμένα την πρώτη ομάδα του (από την ημέρα της επανίδρυσής του στην Αθήνα) που κέρδισε την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική τον Αύγουστο του 2014. Κωνσταντίνος Δάνδολος (προπονητής), Δημήτρης Τσίκλος (αρχηγός), Παναγιώτης Ψαρρέας, Ευφρόσυνος Γεωργιάδης, Βασίλης Μαυρογιάννης, Σπύρος Ματσούκης, Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος, Ντομινίκ Χάρε, Γιάννης Κοντογιώργος, Κωνσταντίνος Στέλιος, Γιώργος Χόρτης, Γιώργος Περατινός, Σταύρος Τσαγκόζης, Γιάννης Σαλπέας, Μιχάλης Τσουκάτος και Σταμάτης Φώτογλου (φυσικοθεραπευτής) ήταν εκείνοι που άνοιξαν το δρόμο, ώστε ο Απόλλων να έχει καθιερωθεί, πλέον, στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης και σήμερα να παίζει σε ευρωπαϊκό Τελικό!

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Τεράσα 12-11 (2-3, 3-4, 4-2, 2-3 )

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραϊμης 1, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μυρίλος, Σολανάκης 1, Καβουσανός

Τεράσα (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος, Γουίλσον, Σάντσεθ Κ., Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρσία, Ντελγάδο 2, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ, Τσίκο 2, Σάντσεθ

 





















 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728