Σπουδαία νίκη επί της Χόνβεντ για τον Απόλλωνα με «χρυσό» γκολ του Σουσιασβίλι στα 17’’!



Σπουδαία νίκη επί της Χόνβεντ για τον Απόλλωνα με «χρυσό» γκολ του Σουσιασβίλι στα 17’’!

 

Με… χρυσό γκολ του Νίκα Σουσιασβίλι στα 17’’ πριν τη λήξη και με μπλοκ στον παίκτη λιγότερο από τον Νίκολα Μπογκντάνοβιτς στα 2’’ ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 11-10 της Χόνβεντ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου προκριματικού ομίλου του Champions League, που διεξάγεται στο Αννόβερο!

Με… όπλο της την πολύ καλή της άμυνα και έχοντας κάποιες πολύ όμορφες συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι, η «ελαφρά ταξιαρχία», που είχε τους τιμωρημένους από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα Νίκο Δεληγιάννη και Νίκο Γαρδίκα στην εξέδρα μαζί με τον τραυματία Μανώλη Σολανάκη, έφτασε στην επιτυχία ενάντια στην 3η ομάδα πέρυσι του ουγγρικού πρωταθλήματος και κάτοχο του Champions League τη σεζόν 2003-2004 αποδίδοντας πολύ ωραίο πόλο.

Μια νίκη – η πρώτη σε αυτήν την προκριματική διαδικασία – προϊόν ομαδικής δουλειάς και μιας ακόμη καλής εμφάνισης στο Αννόβερο που, αυτή τη φορά, συνδυάστηκε και με το αποτέλεσμα.

Ο Απόλλων Σμύρνης – θα συνεχίσει στην Ευρώπη στο Euro Cup (22-24/9) -, δεν είχε με το… μέρος του τις λεπτομέρειες στα δύο προηγούμενα ματς, ωστόσο, κατάφερε, κόντρα σε πολύ ποιοτικές ομάδες, να δείξει την αξία του, έστω και αν βρισκόμαστε μόλις στο ξεκίνημα της σεζόν.  

Στο σημερινό ματς στον πάγκο κάθισε μόνο ο Δημήτρης Μιτελούδης, με τον Απόλλωνα να επιστρέφει από το εις βάρος του 3-1 προηγούμενος με 4-3 και ακολούθως να μετατρέπει το σε βάρος του 5-4 του ημιχρόνου σε 9-7 με μια μαγική 3η περίοδο (5-2).

Η Χόνβεντ ισοφάρισε σε 9-9 στα 4:15 για τη λήξη, ο Γωνιωτάκης έκανε το 10-9 στα 3:26 με πανέμορφο γκολ, οι Ούγγροι ισοφάρισαν εκ νέου στα 1:04, με το χρυσό γκολ να έρχεται στα 17’’ από τον Σουσιασβίλι.

Πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα ήταν ο Μπάμπης Τρούλος με τρία γκολ, πολύ όμορφες ασίστ μοίρασε ο Μπογκντάνοβιτς, ενώ σημαντικές επεμβάσεις σε καίρια σημεία του αγώνα έκανε ο Στέφανος Γαλανόπουλος. Φυσικά όλοι ήταν εξαιρετικοί!

Αύριο στις 11:30 π.μ. οι «κυανόλευκοι» ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο Champions League αντιμετωπίζοντας την Μπαρτσελόνα.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Χόνβεντ 11-10 (3-3, 1-2, 5-2, 2-3)

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης  (Δημήτρης Μιτελούδης – Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς, Μόκκας 1, Τρούλος 3, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Τσαχειλίδης 1, Τόττης, Καβουσανός

Χόνβεντ (Μάρτον Ζίβος): Κάρντος, Κέβι 1, Ζ. Εκλέρ 2, Βάντοβιτς 1, Σούγκαρ, Φέγιος, Ζεπφαλβι, Γκρέγκορ, Μπ. Χέσελς 1, Μπ. Εκλέρ 4, Σ. Χέσελς 1, Νίρι,  Φάρκας.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728