Όμιλος «φωτιά» για τον Απόλλωνα στο Euro Cup – Μεγάλες ευρωπαϊκές «μάχες» στο Σεράφειο!

 


 


Όμιλος «φωτιά» για τον Απόλλωνα στο Euro Cup – Μεγάλες ευρωπαϊκές «μάχες» στο Σεράφειο!

Σ’ έναν όμιλο «φωτιά» κληρώθηκε ο Απόλλων Σμύρνης στο Euro Cup!

Η κλήρωση, που έγινε στη Βαρκελώνη, έφερε την «ελαφρά ταξιαρχία» στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις ουγγρικές Χόνβεντ και Βάσας και την ιταλική Σαβόνα!

Βάσας και Σαβόνα είναι οι φιναλίστ του περυσινού Euro Cup, με την ουγγρική ομάδα να είναι και η κάτοχος του τροπαίου, ενώ η 3η του περυσινού ουγγρικού πρωταθλήματος Χόνβεντ, την οποία νίκησε ο Απόλλων Σμύρνης με 11-10 στον προκριματικό του Champions League στο Αννόβερο, έδειξε τη μεγάλη δυναμική της κατακτώντας την 1η θέση στον προκριματικό όμιλο του φετινού Euro Cup που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Σαφώς πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη κλήρωση, που αποτελεί πρόκληση για τους «κυανόλευκους», οι οποίοι και θα στοχεύσουν στο πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα του ομίλου απέναντι σε αυτούς τους εξαιρετικά ισχυρούς αντιπάλους, ώστε να πάρουν το «εισιτήριο» για τους 16 της διοργάνωσης.

Το δεδομένο είναι ότι το Σεράφειο θα φορέσει εκ νέου το ευρωπαϊκό του κουστούμι με τη δυναμική του Απόλλωνα, αλλά και των αντιπάλων του, να υπόσχονται συναρπαστικές μονομαχίες στο κολυμβητήριο της ομάδας μας!

Το φορμάτ της διοργάνωσης προβλέπει τρία ματς εντός έδρας και τρία εκτός (παίζουν όλοι με όλους) στις παρακάτω προγραμματισμένες ημερομηνίες:

1η αγωνιστική 7/10/2023

2η αγωνιστική 19/10/2023

3η αγωνιστική 02/11/2023

4η αγωνιστική 16/11/2023

5η αγωνιστική 23/11/2023

6η αγωνιστική 09/12/2023

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς από τη LEN

Το προφίλ των αντιπάλων του Απόλλωνα Σμύρνης

Οι ουγγρικές Βάσας και Χόνβεντ αναμετρήθηκαν πέρυσι στους μικρούς Τελικούς του ουγγρικού πρωταθλήματος με την Χόνβεντ να κατακτά την 3η θέση με 2-1 στις νίκες.

Η Βάσας πέρυσι έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του LEN Euro Cup αποκλείοντας στα ημιτελικά τον Πανιώνιο (ήττα 9-8 στη Νέα Σμύρνη και νίκη 12-6 στην Ουγγαρία) και επικρατώντας στους Τελικούς της Σαβόνα (8-8 στην Ιταλία, 15-7 στην Ουγγαρία). Από το περυσινό της ρόστερ αποχώρησαν επτά παίκτες, αλλά έγιναν πολύ σημαντικές προσθήκες μεταξύ των οποίων ο διεθνής Ούγγρος τερματοφύλακας Μάρτον Λεβάι και οι Σέρβοι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο (απέναντι στην εθνική μας) Στραχίνια Ράσοβιτς και Νίκολα Ντέντοβιτς. Στα φετινά προκριματικά του Euro Cup κατέκτησε την 1η θέση στον 2ο όμιλο (στη Βουδαπέστη) νικώντας 18-11 τη Ματαρό, 20-8 τη Λούντβισμπουργκ και 16-15 την ουγγρική Βαζούτας.  Στο φετινό ουγγρικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με δύο νίκες, 14-7 επί της PVSK και 13-7 επί της Ουίπεστ.

Η Χόνβεντ ξεκίνησε στην Ευρώπη από τον προκριματικό όμιλο του Champions League στο Αννόβερο, γνωρίζοντας 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Εκεί τη νίκησε ο Απόλλων Σμύρνης, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, με 11-10. Συνέχισε στον προκριματικό του Euro Cup όπου κατέκτησε την 1η θέση με νίκες επί των Καρχαριών του Αννόβερου (13-6), Όρβοσι (10-9), Πανιωνίου (15-12) και Ετσέιντε (18-9). Στο ουγγρικό πρωτάθλημα έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες (10-8 Πέτσκι και 16-10 Καποσβάρι).

Η Σαβόνα ήταν 6η πέρυσι στο ιταλικό πρωτάθλημα και, όπως αναφέραμε φιναλίστ του Euro Cup. Μόλις δύο παίκτες αποχώρησαν, ενώ – μεταξύ άλλων κινήσεων – επέστρεψε μετά από 17 χρόνια και 33 τίτλους στην Προ Ρέκο ο Πέτρο Φιλιόλι. Πολύ σημαντική και η προσθήκη του Ούγγρου Μπάλαζ Έρντελι. Στον φετινό προκριματικό του Euro Cup μετείχε στον 5ο όμιλο (Γερμανία) κατακτώντας τη δεύτερη θέση πίσω από την επίσης Ιταλική Παλέρμο (ήττα 12-10) επικρατώντας με 13-9 της Ντούισμπουργκ, 15-10 της Παρτιζάν και 16-8 της Σέτε Νατασιόν. Το ιταλικό πρωτάθλημα ξεκινά την 1η Οκτώβρη.

Εν κατακλείδι πρόκειται για όμιλο «φωτιά» με τον Απόλλωνα Σμύρνης να είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για την πρόκριση στους «16» του Euro Cup.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!!!

 

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728