«Λύγισε» στα πέναλτι ο Απόλλων, έχοντας επιστρέψει με ψυχή από το 10-7, και έμεινε εκτός Ημιτελικών!

 


«Λύγισε» στα πέναλτι ο Απόλλων, έχοντας επιστρέψει με ψυχή από το 10-7, και έμεινε εκτός Ημιτελικών!

Ο Απόλλων Σμύρνης «πάλεψε» στο σχεδόν κατάμεστο Ποσειδώνιο, επέστρεψε από το εις βάρος του 10-7 της 3ης περιόδου ισοφαρίζοντας στο 10-10 της κανονικής διάρκειας αλλά, δυστυχώς, «λύγισε» στα πέναλτι όπου με υπέρ του επί μέρους σκορ 4-3 ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τα Ημιτελικά της Α1 των Ανδρών!

Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη τα έδωσαν όλα, έκαναν κατάθεση… ψυχής παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα σοκ στο Σεράφειο στον 1ο Προημιτελικό, αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 τη σειρά και θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-8 του Πρωταθλήματος διεκδικώντας από εκεί την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Μετά από 5 σερί παρουσίες στην πρώτη 4αδα της Α1 οι «κυανόλευκοι» δυστυχώς δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν αυτό το εκπληκτικό σερί και πλέον, μετά, το Final 8 του Κυπέλλου (9-11 Μαΐου) θα αντιμετωπίσουν σε σειρά δύο νικών το Περιστέρι με στόχο την είσοδο στις θέσεις 5-6, που επίσης δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Απόψε ο Απόλλων βρέθηκε να χάνει με 10-7 στα 2:56 για την 3η περίοδο (αυτό ήταν και το σκορ στο φινάλε της), αλλά έκτοτε δεν δέχτηκε γκολ (11 λεπτά) βγάζοντας παθιασμένες άμυνες τόσο στα ίσια όσο και στον λιγότερο (σε τέσσερις περιπτώσεις), φτάνοντας στην ισοφάριση με ένα γκολ του Γωνιωτάκη και δύο από τον Γαρδίκα στα 4:58.

Στον υπολειπόμενο χρόνο δεν σημειώθηκε γκολ με το ματς να οδηγείται στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί ο Στέφανος Γαλανόπουλος, που είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το ματς, έπιασε την 2η εκτέλεση με τον Μπογκντάνοβιτς ακολούθως να βάζει μπροστά τον Απόλλωνα (11-12). Δυστυχώς ο Αϊβαλιώτης απέκρουσε το 3ο και 5ο πέναλτι των «κυανόλευκων», που πλήρωσαν την ήττα σοκ στο Σεράφειο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στα Ημιτελικά.

ΠΑΟΚ – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 14-13 πεν. 10-10 κ.δ. (5-4, 3-2, 2-1, 0-3)

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης 3, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 3, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 3, Προσινικλής Π., Κόουπμαν 1, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σαλεχ, Καρατζάς

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 2, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 3, Τσιαβαλιάρης, Τόττης

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728