Γιώργος Αφρουδάκης στο Sports3.gr: «Πλέον θα παλέψουμε για αξιοκρατία»

 

Γιώργος Αφρουδάκης στο Sports3.gr: 
«Πλέον θα παλέψουμε για αξιοκρατία»







Ο πρώην διεθνής πολίστας και νεοεκλεγέν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μιλάει για τα σχέδια της νέας διοίκησης


Ο Γιώργος Αφρουδάκης, o φύσει και θέσει ηγέτης του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης και κορυφαίος φουνταριστός στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης με σωρεία διακρίσεων τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, εξελέγη στο νέο 21μελές διοικητικό συμβούλιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μετέχοντας στο συνδυασμό «Κολυμπάμε Μαζί» του νέου Προέδρου, Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sports3 και τη δημοσιογράφο Ζέτα Θεοδωρακοπούλου μίλησε για την εκλογική διαδικασία, για την αίσθηση που προκάλεσε η νίκη του συνδυασμού «Κολυμπάμε Μαζί», αλλά και για τον Σπύρο Γιαννιώτη. Στάθηκε στην πολλή δουλειά που περιμένει τη νέα διοίκηση, που έχει στόχο να μην αφήσει «κανέναν παραπονεμένο», ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για «αξιοκρατία ξανά στην Ομοσπονδία».

Στη Συνέντευξη Τύπου του περασμένου Ιουλίου είχε μιλήσει πολύ σεμνά, δεν ήθελε καν δηλαδή! Απαθανατίστηκε δίπλα στον Κυριάκο Γιαννόπουλο και σ΄ όλη την ομάδα «Κολυμπάμε μαζί», αλλά-το καταλάβαινε κι αυτός- όλα τότε ήταν στις αρχές τους, εμπρός σε αχαρτογράφητα ύδατα και σ΄ ένα τοπίο άγνωστο. Ο Γιώργος Αφρουδάκης μαζί με την «dream team», όπως αποδείχτηκε περίτρανα εκλογικά, έδιναν το στίγμα τους και κρίνονταν τότε, παρουσιάζοντας σχέδια, προγράμματα και οράματα. Και ο 45χρονος βετεράνος, ήταν με τους νικητές τελικά. Μ΄ αυτούς που ήρθαν μετά από 35 σχεδόν χρόνια να ανατρέψουν το ριζωμένο κατεστημένο, κάνοντας την έκπληξη σε δεδομένα και προγνωστικά.

Σάρωσε στους σταυρούς, τρίτος μετά τον Νίκο Ξυλούρη και τον Βασίλη Σκουντή, να νιώθει συγκινημένος, τιμημένος και περήφανος προ της νέας πρόκλησης. Γιατί οι προκλήσεις στη ζωή του Γιώργου, ήταν συνεχείς και υψηλών προδιαγραφών. Γιατί η διαδρομή του ήταν τέτοια που αποτελεί παρακαταθήκη ολκής με συλλογικούς σταθμούς την Βουλιαγμένη, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και τον «αιώνιο» Παναθηναϊκό, αλλά, σημαντικότερο όλων, αφετηρία και τέρμα-την εθνική ομάδα.






Πολύ μελάνι χύθηκε για τις κατακτήσεις με τις ομάδες του και τα 1685 γκολ του αλλά ακόμη περισσότερο μελάνι για το συγκρότημα με το εθνόσημο, όπου έδωσε και την ψυχή του. Η τρίτη θέση του βάθρου στο παγκόσμιο του Μόντρεαλ, αποτίμηση κόπων και μόχθου, που δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη αποτύπωση στους Ολυμπιακούς. Από τις πέντε διοργανώσεις όπου δοκιμάστηκε, ο αρχηγός έζησε την έκτη θέση στην Ατλάντα, όπως έζησε και την αμήχανη τέταρτη της Αθήνας. Ο Γιώργος Αφρουδάκης μπορεί από το 2016 να βρίσκεται εκτός αγωνιστικής πισίνας, αλλά είναι πάντα «εντός», να υπηρετεί τον χώρο, με διοικητικές υποχρεώσεις στον Απόλλωνα Σμύρνης, προάγγελος και απαρχή των νέων εξελίξεων: Στο μυαλό του, εδώ και χρόνια είχε κολλήσει η ιδέα να συνεισφέρει από άλλη, διοικητική αφετηρία στην Κολυμβητική Ομοσπονδία που τίμησε για πάνω από είκοσι χρόνια. Οι καταστάσεις ωρίμασαν, ο κύκλος έκλεισε, η κάλπη ανέδειξε Κυριάκο Γιαννόπουλο και «Κολυμπάμε μαζί» και ο Γιώργος Αφρουδάκης είναι έτοιμος πλέον να κολυμπήσει “μαζί” και στα βαθιά… Γιώργο, τι σημαίνει να είσαι τρίτος -πίσω από τον Νίκο Ξυλούρη και Βασίλη Σκουντή-σε σταυρούς προτίμησης;«Υπερηφάνεια και τιμή για την προσπάθεια που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, κυρίαρχα με την εθνική ομάδα… για την εθνική ομάδα έχω δώσει και τη ζωή μου. Έπαιξα συνολικά δεκαοχτώ χρόνια. Πάντα πιστός, ούτε μια μέρα δεν ζήτησα άδεια, ούτε τίποτα και νομίζω ότι όλο αυτό είναι η επιβράβευση όλης εκείνης της προσπάθειας. Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία που ψήφισαν, όλα τους, διότι πραγματικά ήταν καθολική η συμμετοχή, όλων των σωματείων. Θέλω να ευχαριστήσω και τα σωματεία τα οποία με τίμησαν με την ψήφο τους και εμένα και την κίνηση του Κυριάκου Γιαννόπουλου και, όπως είπα… από σήμερα κολυμπάμε όλοι μαζί για το καλύτερο μέλλον των αθλημάτων μας».

Και όπως έγραψε χαριτολογώντας ο Βασίλης Σκουντής… “και τώρα σκάσε και κολύμπα!” ;«Ζέτα έχει πάρα πολύ δουλειά, γιατί μιλάμε για έξι αθλήματα… Θέλουμε όλα τα αθλήματα να τα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν δύο αθλήματα τα οποία ήταν κάπως αδικημένα – αναφέρομαι στις καταδύσεις και την τεχνική κολύμβηση… Δεν θα αφήσουμε κανένα «παραπονεμένο». Ούτε εγώ, ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Ξυλούρης, ούτε ο Νάτσιος, δεν είναι κανένας του πόλο, του κολυμπιού, των καταδύσεων, δεν υπάρχει παράγοντας, μέλος του Δ.Σ. που θα είναι … της υδατοσφαίρισης εναντίον της κολύμβησης, ή της κολύμβησης εναντίον της υδατοσφαίρισης. Όλοι θα κοιτάμε το κοινό καλό και την κοινή προσπάθεια όλης της ομοσπονδίας. Έχουμε πέντε ολυμπιακά αθλήματα και ένα- η τεχνική κολύμβηση- που ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια, να γίνει και αυτό ολυμπιακό. Είμαστε η μεγαλύτερη ομοσπονδία της Ελλάδας, θέλουμε να παραμείνουμε και να δώσουμε το κάτι παραπάνω».

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728