Για 5η σερί χρονιά στα Ημιτελικά με εντυπωσιακό διπλό στο Ποσειδώνιο ο Ευρωπαίος Απόλλωνας!




Για 5η σερί χρονιά στα Ημιτελικά με εντυπωσιακό διπλό στο Ποσειδώνιο ο Ευρωπαίος Απόλλωνας!


Την πρόκριση στα Ημιτελικά της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών για 5η συνεχόμενη χρονιά και συνεπώς το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την περίοδο 2023-2024, επίσης για 5η σερί σεζόν, εξασφάλισε ο Απόλλων Σμύρνης που επικράτησε και στον 2ο Προημιτελικό του ΠΑΟΚ με σκορ 12-7 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» συνεχίζει να αποδεικνύει πως έχει εδραιωθεί στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αφού στην 6η της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία καταφέρνει να φτάσει για 5η φορά (και μάλιστα συνεχόμενη, όπως αναφέραμε) στην τετράδα.

Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη ήταν αποφασισμένοι για το διπλό σε μια δυνατή έδρα, ώστε να επικεντρωθούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία από αύριο κιόλας στον 1ο μεγάλο Τελικό του Challenger Cup ενάντια στην Ισπανική Τεράσα στο Σεράφειο κολυμβητήριο στις 19 Απριλίου.

Κι έδειξαν αυτή τη διάθεσή τους από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς με άμυνα μπετόν προηγήθηκαν αρχικά με 2-0 στην 1η περίοδο και με 6-0 στα 2:42 για το ημίχρονο, για να δεχτούν το πρώτο γκολ μόλις στα 1:28 για το φινάλε του πρώτου μέρους!

Κράτησαν, δηλαδή, το μηδέν στα μετόπισθεν στα πρώτα 14,5 λεπτά της αναμέτρησης, τελειώνοντας, ουσιαστικά, την υπόθεση νίκη με το υπέρ τους 6-1 στο ημίχρονο.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο ασταμάτητος αρχηγός των «κυανόλευκων», Μανώλης Σολανάκης, που σημείωσε 6 γκολ!

Στους Ημιτελικούς της Α1 των Ανδρών, που επίσης κρίνονται στις δύο νίκες, ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Βουλιαγμένη – Εθνικός. Ο 1ος αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 22/4 εκτός έδρας, ο 2ος στο Σεράφειο και ο 3ος (αν χρειαστεί) και πάλι εκτός έδρας.

ΠΑΟΚ – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 7-12 (0-2, 1-4, 3-2, 3-4)

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος, Καρατζάς 1, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός, Κεχαλάρης 3, Μιλάρντοβιτς, Τσολακούδης 1, Χαραλαμπόπουλος, Προσινικλής Π., Κούπμαν 2, Κουγιούνης, Αλειφτήρας, Σαλέχ, Λασκαρίδης

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Μυρίλος, Σολανάκης 6, Καβουσανός

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728