Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με αναφορά στο Μικρασιατικό Ελληνισμό

 


Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με αναφορά στο Μικρασιατικό Ελληνισμό

Την Κυριακή 24/9 στις 7.00'μ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νέου Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση με αναφορά στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Οι προσεγγίσεις ήταν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους. Ακούστηκαν ιστορικά στοιχεία από την αρχαιότητα έως το 1922, πολλές μαρτυρίες που αφορούσαν την ειρηνική συμβίωση τόσων εθνοτήτων στην πολυπολιτισμική Σμύρνη, τα ήθη και τα έθιμά τους, τη μουσική που άκουγαν (υπέροχα δείγματα της οποίας απολαύσαμε από μια μικρό σύνολο 4 οργάνων και 4 εξαιρετικών τραγουδιστριών - αφηγητριών), αναφέρθηκαν οι αθλητικές διοργανώσεις και τα σωματεία που συμμετείχαν σε αυτές (με ιδιαίτερη έμφαση ακούστηκε το όνομα του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ). 

Προβλήθηκαν διάφορες φωτογραφίες που συνόδευαν τον εκάστοτε λόγο των αφηγητριών μεταξύ των οποίων μία με το σήμα του συλλόγου μας. ΄Εγινε αναλυτική παρουσίαση της προσωπικότητας και της διαδρομής του αείμνηστου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ Νίκου Σιμιγδαλά και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην ήδη συγκινημένη κόρη του. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από 3 τοπικούς Συλλόγους Μικρασιατών και τον Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ όπως ανέφερε στον πρόλογο της η "ψυχή"της εκδήλωσης κ. Ντίνα Μακαντάση και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών επί 2 ώρες. Υπήρξαν στιγμές που η παρουσιάστρια σταμάτησε για να ηρεμήσει το τρέμουλο της φωνής της και οι θεατές να καταλαγιάσουν την ανατριχίλα τους.

Ο Σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε από 2 μέλη του Δ.Σ τους κ.κ Ιντζόγλου και Μιχαλάκο που στο τέλος της εκδήλωσης συνεχάρησαν την κ. Μακαντάση για την εκδήλωση και συμφώνησαν να συνεργαστούν πάλι στο μέλλον ώστε να γίνει σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας γνωστό τι σημαίνει, ακόμα και σήμερα, Μικρασιατικός Ελληνισμός!

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728